Nejvstřícnější bankou roku 2010 je GE Money

24.01.2011 14:18

Klienti bank i odborníci mají jasno. Nejvstřícnější bankou v České republice se za minulý rok stala GE Money Bank, následovaná Poštovní spořitelnou a Raiffeisenbank. Vyplývá to z klientského ratingu OVB Vstřícná banka, který jeho organizátoři zveřejnili v úterý 18. ledna 2011 v Praze.

Jde o vůbec první společné hodnocení lidí, analytiků a novinářů, kteří po celý minulý rok posuzovali jednotlivé ústavy na webových stránkách vstricnabanka.cz. Posuzovala se nejenom často kritizovaná výše poplatků, ale i třeba zavádění novinek, úroveň služeb nebo srozumitelnost nabídek pro klienty. Vítězná GE Money Bank za celý loňský rok dostala průměrné hodnocení 65,51 procenta. Nejde přitom o žádný jednorázový výsledek, vyhlašování nejvstřícnější banky se provádí každý kvartál. Z těchto výsledků se pak udělá průměr a vyhlásí se výsledky za celý rok.
„Pro klienty bank je zajímavější sledovat trend, jak se vyvíjí bankovní služby, než jen jednou za rok vyhlásit popularitu,“ uvedl Patrik Nacher, provozovatel serveru bankovnipoplatky.com.
Podle něj popularita bank mezi lidmi v loňském roce kopírovala všechny pozitivní i negativní změny. „Třeba popularita Poštovní spořitelny v žebříčku vzrostla po zavedení přehlednějších kont pod názvem ERA, naopak když mBanka zvýšila některé poplatky, její popularita klesla,“ vysvětlil Nacher.
Mezi události loňského roku řadí odborníci vznik zcela nové banky Fio. Důležité však bylo i zavedení takzvaného kodexu mobility, který lidem po vyplnění necelých dvou stran A4 umožňuje přejít se svým kontem k jiné bance. Podle Nachera však o této možnosti stále nevědí dvě třetiny lidí.

Banka (hodnocení)

1. GE Money Bank 65,51%

2. Poštovní spořitelna 64,12%

3. Raiffeisenbank 63,33%

4. Komerční banka 63,16%

5. Česká spořitelna 62,48%

Zdroj: OVB Vstřícná banka

 

Zpět