Projekt Dětský úsměv pokračuje i v roce 2010, probíhá ve 27 školách

19.04.2010 08:56

LBBW Bank CZ pokračuje ve spolupráci s Českým zeleným křížem a finanční podporou preventivního programu Dětský úsměv i v roce 2010. Program Dětský úsměv se zaměřuje na preventivní péči o dětské zuby a zahrnuje opakovaný praktický nácvik čištění dětského chrupu pod odborným dohledem v mateřských a základních školách.

 

Během projektu jsou vysvětlovány a opakovány souvislosti mezi účinným čištěním zubů, výživou a zubním kazem předškolákům a školákům. Projekt probíhá ve školním roce 2009/2010 celkem ve 27 školských a dětských zařízeních , což je více než dvojnásobek ve srovnání s rokem 2008.

 

Děti v rámci programu dostávají kvalitní zubní kartáček, pracovní sešity s veselými obrázky Miloše Nesvadby, různé omalovánky, kvizy a doplňovačky a dále motivační předměty. Pro rodiče a učitele jsou připraveny letáky s užitečnými informacemi o možnostech prevence a praktickými radami. Na tyto nepostradatelné pomůcky jsou využívány finanční prostředky získané od LBBW Bank.

 

„Stav chrupu dětí školního věku v ČR neodpovídá stavu ve vyspělých evropských státech. Snažíme se podporou preventivního programu Dětský úsměv zcela konkrétně a prakticky přispět ke změně této nepříznivé situace,“ uvedla Martina Lambert, ředitelka marketingu a komunikace LBBW Bank CZ.

 

MUDr. Hana Zallmannová, zakladatelka Českého zeleného kříže, o.p.s., dodává: „Jsem moc ráda, že program i přes důsledky krize běží zdárně dál a počet škol, které se do něho zapojují, narůstá. Je obtížné zajistit dnes dostatek prostředků, a proto si vážíme dlouhodobé finanční podpory LBBW Bank CZ. V letošním roce plánujeme další vývoj a rozšiřování projektu a vylepšení pomůcek, a to by nebylo bez podpory LBBW Bank CZ možné.“

 

Ve školním roce 2007/2008 Český zelený kříž pravidelně navštěvoval 12 škol, 1 747 dětí, kterým se věnovalo sedm instruktorek. Ve školním roce 2008/2009 se počet škol zvýšil na 23 základních škol, tři mateřské školy a „Český západ“ – romskou komunitu. O dvojnásobek narostl počet instruktorek, které se věnovaly 2 369 dětem.

V letošním školním roce Český zelený kříž připravuje nový sešit pro mateřské školy a aktualizaci stávajících čtyř pracovních sešitů, kde žáci naleznou mimo jiné i „foto příběh“ prohlídky v ordinaci zubního lékaře a dentální hygienistky.

Zpět