Řekne-li se finanční poradce

10.05.2010 13:46

Výsledky provedeného průzkumu firmy Fast Connect přinesly překvapující zjištění. Jen málokdo ze stovek dotazovaných osob ví, co od finančního poradce očekávat a v čem vůbec spočívá úloha jeho práce. OVB Allfinanz proto uvádí vše na pravou míru.

V důsledku této nevědomosti využívá služby finančního poradce pouze 10 % české populace. Přitom by stačilo tak málo. „Soustavně a srozumitelně vysvětlovat podstatu našeho oboru a jeho nesporný přínos zákazníkům,“ říká Jaroslava Matoušková, tisková mluvčí OVB Allfinanz.

Statistika věda je…

Znalost společností, které poskytují finanční poradenství a služeb poradců je nízká. Čísla mluví jasně. Více jak 44 % populace nezná jedinou společnost, která poskytuje finanční poradenství, 54 % nedokáže rozlišit poradenství od ostatních bankovních služeb a 25 % neví o poradcích téměř nic. Pouhých 33 % respondentů ví, že poradce poskytuje komplexní služby a nabízí více než pojištění a spoření. Najít dobrého finančního poradce je podle 58 % respondentů velmi obtížné. Proto je tady OVB Allfinanz a její tým vysoce kvalifikovaných poradců.

OVB poradce na doporučení

Ve světě financí a finančního poradenství sází většina spotřebitelů na dobré nebo naopak špatné zkušenosti svého okolí. Důvodem je nedůvěra, strach, že spotřebitel přijde o své úspory. OVB Allfinanz si v této otázce vydobyla nejlepší hodnocení. Okolo 14 % respondentů si v nepřeberném množství firem se stejným záměrem spontánně vybaví právě OVB Allfinanz, což dokazuje vysokou kvalitu poskytovaných služeb.

Proč využít služby finančního poradce?

V dnešní době je otázka materiálního zajištění velkým otazníkem. Kde vezmu peníze na školné dětí? Kde budu brát finanční prostředky v důchodu? Toto jsou otázky, které vyvstávají v mysli snad každého z nás. Hledejte odpověď s finančním poradcem OVB, který vám poradí, jak se co nejlépe materiálně zajistit do budoucna a jakých prostředků k tomu využít.

Když dva dělají „totéž“, není to totéž…

Většina lidí stále zaměňuje finančního poradce s pojišťovacím agentem. Podíváme-li se na internetové prezentace významných hráčů na tuzemském trhu, dojdeme ke zjištění, že poradci jsou připraveni poskytnout komplexní služby v oblasti osobních financí. Dokážou tak poskytnout odpovědi na všechny otázky od financování studia až po investice na stáří. Poradce tak na rozdíl od agenta dokáže nabídnout i produkty, které by zákazník nezískal na žádné z přepážek bank a pojišťoven.

Zpět